Het “Einde Termijn” krediet of de Bullet lening

Hypotheeklening krediet

Hoewel ook toepasbaar op een hypothecair krediet voor een eigen woonst, is deze formule toch vooral interessant voor opbrengsteigendommen, panden dus die worden aangekocht om een meerwaarde te creëren, zowel in bakstenen als via huurinkomsten.

Dit laatste wil wel eens tegenvallen. In de praktijk blijft er, na aftrek van kosten en vooral leenlast, van de huuropbrengst vaak niet veel over. Of erger nog, u legt elke maand bij.

Het kan echter ook anders.

Via een Einde Termijn krediet dus.

Gedurende de looptijd worden hier immers enkel interesten betaald. Het ontleende kapitaal wordt niet afgelost en blijft dus open staan. De ontleende som wordt in principe pas afgelost op het einde van de looptijd van uw krediet.

Vermits veelal de opbrengst van verkoop van het betreffende pand wordt aangewend om het ontleende kapitaal af te lossen, wordt voor een lening voor een eigen woonst dit systeem veel minder vaak toegepast.

Opbrengsteigendommen worden echter vaak – bijvoorbeeld als de kosten van onderhoud beginnen op te lopen of als de eigenaar een meerwaarde wil realiseren –  verkocht na een bepaalde periode. Hier maakt het dus minder uit of (en hoeveel) kapitaal er wordt afgelost gedurende de looptijd.

Bovendien ligt de maandlast van een Einde Termijn krediet uiteraard aanzienlijk lager dan deze van een Klassieke lening. Zo kan U als eigenaar vaak een bedrag overhouden van uw maandelijkse huurinkomsten, ook na aftrek van uw leenlast.

Voor beleggingseigendommen blijkt daarom het Einde Termijn krediet vaak superieur t.o.v. een klassieke formule.

Later meer over deze formule met concrete cijfervoorbeelden. We onthouden voorlopig dat het Einde Termijn krediet – via herfinanciering van uw lopend krediet of via een hypothecaire lening voor een nieuwe aankoop – vooral voor OPBRENGSTPANDEN (aangekocht om te verhuren dus) een bijzonder interessante formule kan zijn.

Heeft u nog vragen? Wenst u een vrijblijvende en kosteloze simulatie? Aarzel niet en contacteer ons via 0475 799 359 of via woonleningen@gmail.com

Advertenties

2 Reacties op “Het “Einde Termijn” krediet of de Bullet lening

  1. Pingback: Hypothecaire kredieten – ook voor senioren ? | Hypothecaire kredieten – formules, info en advies

  2. Pingback: Aflossingsvrije hypotheek of Einde termijn krediet – een cijfervoorbeeld | Hypothecaire kredieten – formules, tarieven, info en advies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s