Het Accordeon krediet – het beste van 2 werelden

hypotheek lening krediet

Onzekere tijden vragen om oplossingen op maat. Als je vandaag een voordelige hypothecaire lening met een scherpe rentevoet wilt, kan je uiteraard kiezen voor een jaarlijks variabele formule. Weet evenwel dat dan – in de meeste gevallen – uw rentevoet met 1% kan stijgen per jaar, en dit tot 3 maal toe (in geval van een cap 3 formule, en met als wettelijke bovengrens de verdubbeling van uw rentevoet). Ingrijpende stijgingen van uw maandlast zijn hier dus mogelijk op korte termijn.

Moet je dan maar opteren voor een – veel duurdere maar stabiele – vaste rentevoet ? Zeker niet !

De zgn. Accordeon formule combineert het voordeel van een scherpe jaarlijks variabele rentevoet met de onveranderlijke maandlast van een vaste rentevoet. Het variabele gegeven hier is de looptijd. Deze kan stijgen met maximaal 3 jaar of 5 jaar, afhankelijk van de initieel gekozen duur van het krediet. De looptijd kan echter ook inkorten indien de rentevoet over de looptijd van het krediet gemiddeld gedaald is.

Een voorbeeld :

Stel u ontleent € 100.000 met een Accordeon formule over 15 jaar. U betaalt dan – mits een onderhandelde rentevoet van 3,34% – elke maand € 705. Vast. Uw maandlast gaat stijgen noch dalen, ongeacht in welke richting de rentevoet evolueert.

Als de rentevoet stijgt gedurende de looptijd van uw krediet, kan deze met maximaal 3 jaar verlengd worden. In het slechtste geval betaalt u dus 18 jaar lang € 705 per maand.

Let wel! Als de rentevoet gemiddeld gedaald is tijdens de looptijd van uw lening, dan wordt deze looptijd evenredig ingekort!

Kiest u voor een Accordeon formule over 20 jaar, dan betaalt u – rentevoet zijnde bijvoorbeeld 3,71% – voor hetzelfde ontleende bedrag maandelijks € 588. De looptijd van uw krediet kan ook met maximaal 5 jaar verlengen of (onbeperkt) inkorten.

Besluit :

Een mooie formule vinden wij, in deze onstabiele tijden waar de rentevoeten niet echt laag zijn en er dus ruimte lijkt voor een toekomstige daling van deze rentevoeten. En er dus ook ruimte is voor een inkorting van uw looptijd. En intussen geniet u toch maar van een scherpe én vaste maandlast.

Heeft u nog vragen? Wenst u een vrijblijvende en kosteloze simulatie? Aarzel niet en contacteer ons via 0475 799 359 of via woonleningen@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s