Hypothecaire kredieten – ook voor senioren ?

hypothecair krediet lening senioren pensioen

Ook de senior kan nog hypothecair ontlenen

Een zeer omvangrijke en nog steeds stijgende bevolkingsgroep is in Vlaanderen die van de senioren. Vaak sluiten zij te snel de mogelijkheid tot een hypothecaire lening uit “omdat ze daar te oud voor (zouden) zijn”.

Evenwel houden de meeste kredietmaatschappijen vandaag de dag (ten dele) rekening met de hogere levensverwachtingen van de Vlaming en worden kredieten toegekend met een looptijd tot 80 jaar, afhankelijk uiteraard van voorwaarden.

Een belangrijke voorwaarde is hier dat de inkomsten vanaf pensioenleeftijd toereikend blijven om de maandlast van de nieuwe lening te kunnen blijven aflossen.

Evenwel, de combinatie “Lening in Einde Termijn / Aankoop opbrengstpand” is hier vaak een haalbare kaart. De huurinkomsten verhogen immers het toekomstige inkomen waar de kredietinstelling rekening mee kan houden en in combinatie met een lage maandlast leveren zij U ook nog eens een extraatje op bovenop uw pensioen.

Ook leningen voor een buitenverblijf of voor een renovatie zijn dikwijls geen probleem, ook hier in zoverre de inkomsten en waarborgen van de ontlener(s) toereikend zijn.

Wat met de schuldsaldo verzekering ?

Een schuldsaldoverzekering op latere leeftijd is vaak bijzonder duur of ronduit onbetaalbaar. Daarom is het belangrijk dat er inzake een hypothecaire lening voor senioren onderhandeld ken worden met maatschappijen die zulk een polis niet verplichten.

Successie

De aankoop van een onroerend goed heeft behoorlijk wat implicaties m.b.t. uw successie. Hierop komen we later terug. Weet echter dat u ons steeds geheel vrijblijvend kan contacteren op onderstaande coördinaten voor al uw vragen dienaangaande.

Meer info ?

Heeft u nog vragen? Wenst u een vrijblijvende en kosteloze simulatie? Aarzel niet en contacteer ons via 0475 799 359 of via woonleningen@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s