Herfinancieren met een fichering: verlaag uw leenlast

nationale bank fichering zwarte lijstZo’n 320.000 landgenoten staan op de Zwarte Lijst van de Nationale Bank (of zijn “geficheerd”). Ze konden minstens één lening niet op tijd terugbetalen of kregen het saldo op hun rekening niet binnen de 3 maanden aangezuiverd. Bijna 190.000 mensen hebben gevraagd om hun gegevens in te kijken,  de Zwarte Lijst werd in 2011 bijna 12 miljoen (!) keer geraadpleegd door de banken.

Je komt op de lijst als je:

  •  3 maandelijkse aflossingen van je leasing, verkoop- of lening op afbetaling niet (of niet volledig) hebt betaald
  •  op je lopende rekening gedurende meer dan 3 maanden de maximale kredietfaciliteit hebt overschreden
  •  meer dan 3 maanden achterstaat met de afbetaling van je hypothecaire lening

Herfinancieren met een “fichering”

Op de Zwarte Lijst kom je meestal omwille van een slechte administratieve opvolging van je lopende leningen met achterstallige betalingen als gevolg, een te hoge leenlast in verhouding met uw inkomen of een combinatie van beide.

Een veelvoorkomend scenario is het volgende :

door een tegenslag (verlies van werk, echtscheiding, ziekte, …)  worden bovenop bestaande leningen extra leningen aangegaan, meestal aan hoge tarieven met dus een (te) hoge bijkomende leenlast.

Vaak blijkt na verloop van tijd dat de leenlast niet meer haalbaar is in functie van de inkomsten en moet worden geopteerd voor verkoop van eigendom of – beter – groepering en/of herfinanciering van de lopende leningen bij een nieuwe kredietinstelling aan een lagere rentevoet en dus lagere maandelijkse last.

Lenen of herfinancieren met een melding op de Zwarte Lijst is niet evident. De meeste kredietinstellingen zullen pas overwegen u een lening aan te bieden als u minstens een jaar lang uw achterstallige openstaande sommen heeft aangezuiverd.

Als u echter door omstandigheden op de Zwarte Lijst bent geraakt, en u beschikt over een professioneel inkomen én u beschikt over vastgoed, dan is er mogelijk toch een oplossing in zicht. Een paar kredietinstellingen zullen dan wel degelijk overwegen u een herfinanciering aan te bieden van uw lopende leningen.

Uiteraard moet zulks dossier per dossier bekeken worden. Wij maken echter graag, kosteloos en geheel vrijblijvend, een analyse van uw mogelijkheden.

Heeft u nog vragen? Wenst u een vrijblijvende en kosteloze simulatie? Aarzel niet en contacteer ons via 0475 799 359 of via woonleningen@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s