Hoeveel kost een herfinanciering van uw hypotheeklening ?

ImageMet volgende kosten moet je rekening houden bij de herziening van uw hypothecaire lening bij een nieuwe kredietverstrekker :

Wederbeleggingsvergoeding van uw lopende lening

Bij vervroegd terugbetaling – hier dus door de nieuwe kredietinstelling die de lopende lening overneemt, moet  een wederbeleggingsvergoeding worden betaald aan de huidige kredietmaatschappij. Deze wederbeleggingsvergoeding is wettelijk beperkt tot 3 maanden interest op het nog terug te betalen gedeelte. Deze kost is veelal eerder beperkt.

Handlichting van uw lopende hypotheek

Bij een herfinanciering zal de hypothecaire inschrijving van het oude krediet eerst moet worden opgeheven. Deze opheffing of de “handlichting” gebeurt via een notariële akte. Deze kost is eveneens redelijk beperkt. Een handlichting van een hypothecaire inschrijving van € 200.000 kost vandaag ongeveer € 850.

Hypotheekname nieuwe hypothecaire lening

Voor de nieuwe hypothecaire lening zal de nieuwe financiële instelling dan opnieuw een hypotheek nemen als waarborg. De nieuwe hypothecaire inschrijving wordt eveneens vastgelegd in een notariële akte. Dit is veelal de zwaarste kost bij een herfinanciering. Een hypothecaire inschrijving van € 150.000 kost vandaag ongeveer €  4.500.

Andere

Afhankelijk van de werkwijze van de nieuwe kredietinstellingen zijn er al dan niet ook bijkomende dossierkosten en kosten voor een schattingsverslag.

BESLUIT

Of een herfinanciering van uw hypotheeklening interessant is voor U is dus ten dele afhankelijk van de kosten die hieraan verbonden zijn. Evenwel ontlenen de meeste maatschappijen deze kosten mee, zodat door U geen cash moet worden opgehoest bij de kredietakte.

Bovendien kunnen – afhankelijk van de voorwaarden van het lopende krediet – met de juiste formule en rentevoet, deze kosten relatief snel worden terugverdiend, dank zij de lagere maandlast.

Benieuwd of een herfinanciering voor U zinvol is ? Kan u besparen in uw maandelijkse leenlast ? Is uw hypotheeklast te hoog ? Contacteer ons vandaag, wij rekenen alles snel even uit voor u, kosteloos en geheel vrijblijvend.

Contacteer ons nu via 0475 799 359 of via woonleningen@gmail.com – tot gauw !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s