Koop nu al uw woonst voor later – zonder extra maandlast

Woonst senioren aflossingsvrijHeel wat senioren beslissen op een bepaald moment om hun (te) grote woning of villa op een bepaald moment om te ruilen voor een kleinere woning of een appartement. De redenen zijn gekend:

De kinderen zijn het huis uit waardoor sommige ruimtes te groot worden of leegstaan, de huidige woning (al dan niet met tuin) vergt meer dan gewenst aan onderhoud, de indeling en afwerking (trappen! badkamer! …) is niet meer zo geschikt voor de ietwat strammer wordende ledematen, …

Het klinkt utopisch maar, onder nog niet eens zo ver gezochte voorwaarden is het perfect mogelijk de woonst voor uw oude dag nu reeds te kopen, zonder extra maandlast en met een heleboel voordelen ten opzichte van een uitgestelde aankoop.

Als u immers momenteel in het bezit bent van een eigen woonst, die voor een groot deel of volledig is afbetaald, én u beschikt over de nodige spaarmiddelen, dan lijkt het ons zinvol volgende formule even van naderbij te bekijken.

U koopt een nieuwe woning (al dan niet nieuwbouw) waar u zichzelf binnen 10, 15 of 20 jaar ziet gaan wonen. Inzake een hypothecaire lening kan u dan uw huidige woonst in waarborg geven. De kosten voor de aankoop en de leningsakte betaalt u zelf.

U ontleent het aankoopbedrag dan met een aflossingsvrije lening (bulletlening). U betaalt dus enkel interestlasten op het ontleende kapitaal.

Voor een ontleend bedrag van € 285.000 betaalt u zo vandaag slechts € 848 per maand.

Omdat u de nieuwe woonst – zolang u er niet zelf woont – kan verhuren, zal u deze leenlast niet of nauwelijks uit eigen zak moeten betalen. U betaalt uw lening gewoon met de huurinkomsten van uw toekomstige woonst.

Wanneer u de tijd rijp acht (en uiteraard rekening houdende met uw huurders) verkoopt u uw huidige woonst, u lost uw aflossingsvrije lening af, uw leenlast valt op nul en u trekt in uw nieuwe woonst. U plaatst wat overblijft van de verkoop op een spaarrekening of, beter nog, in een veilige, renderende belegging.

De voordelen van zo een formule zijn verstrekkend :

  • Zoals gezegd verwerft u een extra eigendom maar betaalt u daarop geen of nauwelijks extra maandlast.
  • Omdat u de nieuwe woning nu reeds koopt, betaalt u hiervoor een stuk minder dan u binnen 10, 15 of 20 jaar zou betalen.
  • Omdat u de nieuwe woning nu reeds koopt, geniet u 10, 15 of 20 jaar lang van de meerwaarde op uw bakstenen.
  • U behoudt zolang ook uw huidige woonst, die eveneens over de betreffende looptijd een meerwaarde genereert.

Zoals gezegd, zeker het overwegen waard volgens ons.

Voor een kosteloze en vrijblijvende analyse kan u steeds contact opnemen via 0475 799.359 of via woonleningen@gmail.com .

Misschien tot gauw …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s